ENAMI TADASHI Kamagata Usuba 215mm

Kamagata Usuba je ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Samozřejmě umí krájet všechny potraviny bez kostí. Úzký profil čepele zajišťuje snažší průnik zeleninou po celé délce řezu. Vysoká čepel se hodí pro přenášení nakrájených potravin z podložky do hrnce. Tyto nože jsou velmi praktické, doplní každou kuchyni a překvapí odlišností od obvyklých kuchyňských nožů. Toto je tradiční jednostranně broušená Kamagata Usuba.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Ni mai, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté (Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí (Jigane), která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Top Chef nůž nejvyšší třídy hontanren v provedení bokashi-honkasumi od legendární dvojice mistrů Enami+Nomura.

Délka celková:380 mm
Hmotnost: 312 g
Délka čepele: 215mm (235 mm Sakai)
Šířka čepele: 4.2 mm
Výška čepele: 52.2 mm
Výbrus čepele: jednostranný-urasuki
Konstrukce čepele: Ni mai-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Shirogami #2, HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: Dřevo-Eben+bůvolí roh, profil Hakaku(oktagon)

Vyrobil: ENAMI TADASHI-Kovář, NOMURA SHÓTARÓ-Brusič

Registrovaný výrobek- Sakai uchihamono traditional Crafts, s certifikací METI (Japonské ministerstvo ekonomie, obchodu a průmyslu)

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.

Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití

11 990,00 Kč
cena včetně DPH

ENAMI TADASHI

Tadashi Enami je kovářský mistr druhé generace z města Sakai. Má téměř 40 let zkušeností a specializuje se na techniku Wakashizuke. Titul dento-kougeishi obdržel v roce 1997. Titul Dento-Kougeishi znamená "mistr tradičního řemesla" a je udělován pouze řemeslníkům, kteří svou konkrétní profesí na konkrétním místě významně přispěli a praktikují ji dlouhodobě. V současnosti je Enami san dvorním kovářem Kikuichi hamono.

1997 Dentokougeishi-Master of Traditional Crafts
2014 Cena guvernéra Osaka "Sakai city Manufacturing master"

NOMURA SHÓTARÓ

1988 Dentokougeishi-Master of Traditional Crafts
1999 Cena Zuihōtankōshō

Nomura Shotaro je tradiční japonský řemeslník(Dentokougeishi) s více než 50 lety zkušeností. Jeho specialitou jsou leštěné povrchy migaki. Nomura San je jedním z mála řemeslníků, kteří studovali u mistra Inou. V současnosti je Nomura San již v důchodu a věnuje se pouze výuce.